Kontakti nimekirjast eemaldamine

Kontakti unustamine


Kontakti nimekirjast eemaldamine


Kui soovid kontakti nimekirjast eemaldada (unsubscribe), kliki kõigepealt menüül "Kontaktid" ("Subscribers") (1) ja seejärel kliki "Kogu andmebaas" ("All subscribers") (2).



Avaneb kontaktide loetelu, paremal servas on otsinguaken. Sisesta otsinguaknasse kontakti email, keda soovid eemaldada, ning vajuta Enter.


Seejärel otsib süsteem kontakti andmebaasist üles. Kontakti nimekirjast lahkunuks märkimiseks vajuta "Lahku nimekirjast" (või kustuta vajutades punasel "x" märgil).



Soovitame kasutada "Lahku nimekirjast" valikut - sellisel juhul kontakt enam uudiskirju ei saa ning kui juhuslikult mõne uue nimekirja üleslaadimisel kontakt uuesti andmebaasi imporditakse, jääb ta ikka nimekirjast lahkunud staatusega. Kui valid lihtsalt kontakti kustutamise, kustub kontakt andmebaasist ning ei saa samuti enam kirju. Kui aga kontakt juhuslikult uuesti imporditakse, hakkab ta uuesti ka uudiskirju saama (st kustutamine ei tekita nimekirjast lahkunud staatust).


NB! Nimekirjade ehk filtrite kustutamine ei kustuta nimekirjas olnud kontakte ära. Kõik filtris olnud kontaktid jäävad endiselt kogu andmebaasi alla alles, kustub vaid filter. Kui soovid suurt hulka kontakte korraga kustutada, võta ühendust meie klienditoega emaili teel tugi@smaily.com.



Kontakti unustamine


Kui kontakt esitab päringu, et soovib kõiki oma andmeid eemaldada ehk unustada vastavalt andmekaitseseadusele, siis selle jaoks on eraldi nupp "Unusta kontakt" ("Forget subscriber"). Et kontakti vastavalt andmekaitseseadusele unustada, mine "Kontaktid" ("Subscribers") -> "Kogu andmebaas" ("All subscribers") -> kirjuta üleval paremal asuvasse otsingulahtrisse soovitud kontakti email, keda unustada soovid, ning vajuta enter -> kliki otsingutulemustes emaili aadressi peal. Avaneb aken, kus on kontaktiga seotud info. Akna all paremal nurgas on nupp "Unusta kontakt" ("Forget subscriber"). Kliki sellel.



Nupul klõpsates koheselt kontakti ei unustata, vaid küsitakse üle, kas see on tegevus, mida soovid teha, sest sellel on püsivad tagajärjed - andmed kustutatakse täielikult ja kontaktiga seotud statistika anonümiseeritakse.


Kontakti unustamisel kaob andmebaasidest pöördumatult kõik selle kontaktiga seotud info, sh:

  • e-posti aadress
  • Kogu lisainfo, kui on
  • Nimekirjast lahkumise olek
  • Statistika (analüütika terviklikkuse huvides säilitatakse saatmiste, avamiste ja klikkide info anonümiseeritult)


Kliki kinnituse aknas ka "Jah, unusta kontakti andmed" ("Yes, forget subscriber data").